2008-12-04 19:13:01• hírek • Szatmár.ro

Fehér Évszak

Csütörtökön délután volt a megnyitója annak a Fehér Évszak címet viselő kiállításnak, melyen az alkotóház képzőművészei téli tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítás szervezője a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének. A megnyitón zsúfolásig telt a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ a 1. Decembrie 1918 utca 11. szám alatti székházának előcsarnoka.

 

A tárlat megnyitóján Gergely Csaba festő mondott beszédet. A művész elmondta, a téli évszak a mérlegelés időszaka, de egyben a újrakezdés időszaka is, hiszen a tél magába foglalja az utolsó és első hónapját, majd hozzátette ez az idei év utolsó tárlata, mellyel az alkotóház képzőművészei szeretnének boldog új évet kívánni mindenkinek, végül köszönetet mondott mindazoknak az intézményeknek, akik támogatták az egyesület munkáját.

A megnyitót egy rövid zenei összeállítás tette még hangulatosabbá.

A kiállításon a következő alkotók munkái tekinthetők meg: Balog Stefan, Baráth Csaba, Bakos Károly, Dan George, Deák János, Fóris József, Frăţilă Vasile, Gergely Csaba, Hiripi Zsuzsanna, Katona Gábor, Kovács Emil Lajos, Moldovan Cristina, Podolyák Vilmos, Propszt Erzsébet, Székely Tünde, Talpos Elisabeta, Tillinger Stefan és Török Éva.
A kiállítás január 22-ig látogatható.

A Fehér Évszak kiállítás megnyitója

Rövid koncert tette még hangulatosabbá a megnyitót

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: